Uit je comfort-zone: dat is lef hebben!

uit je comfort zone... where the magic happensWauw, een nieuwe mijlpaal in mijn werkende leven is een feit: ik heb een eigen bedrijf als coach! Drie jaar geleden startte ik De Coachpool voor interne coaching voor mijn collega’s in Breda, Bergen op Zoom en Tilburg. Een spannende periode: hoe zou dit zich ontwikkelen? Hoe zou het mij bevallen? Ik deed voortdurend nieuwe dingen die buiten mijn comfort-zone lagen. Dat leverde veel leermomenten, mooie resultaten en veel plezier op! Ik vond en vind het super om professionals te ondersteunen om effectief met plezier te werken, voldoening uit hun werk te halen en lastige situaties aan te pakken. Ik zat in de flow!

En toen kwam de vraag van mijn regiodirectie…
of ik mijn coaching als ZZP-er wilde aanbieden. Als ZZP-er, in een eigen bedrijf?!? Dat vroeg van mij om zaken anders te gaan regelen en om weer nieuwe dingen te gaan doen. Het duurde een tijd voordat ik zover was. Ik had een aantal hobbels te nemen…

Grappig, mensen in mijn omgeving vonden het een logische volgende stap: ‘super, een eigen bedrijf als coach!’. Voor mij was het niet zo klaar als een klontje. Nu weet ik dat het mij tijd kost om spannende keuzes te maken die mij uit mijn comfort-zone halen. Dus daar ben ik mee begonnen: tijd nemen. Want het starten van een eigen bedrijf was duidelijk buiten mijn comfort-zone. Dan moest ik financiële zekerheid loslaten. En dan moest ik mij uitspreken over wat ik waard ben (in euro’s): poeh!

Ik ging aan de bak. Er brak (achteraf gezien) een hele waardevolle tijd aan waarin ik weer veel geleerd heb over mijzelf. Met de hulp en ondersteuning van lieve mensen om me heen en mijn coach viel uiteindelijk alles op zijn plek. Toen kon ik in actie kon komen. Ik schreef mij in bij de Kamer van Koophandel: de eerste stap was gezet. YES, ik ga ervoor!

Veranderen en spannende dingen doen gaat meestal niet vanzelf. Bij veranderen en groeien hoort leren en nieuwe ervaringen opdoen. Vooral dingen doen die je voorheen niet deed, vaak buiten je comfort-zone. Dat vraagt aandacht, energie, lef en moed!

Dit veranderproces begeleid ik met veel plezier bij anderen. Daarbij neem ik mijn kennis en ervaring mee. Ik ondersteun bij het zetten van de stap buiten je comfort-zone en het aanboren van lef. En om door te zetten als het moeilijk is. Tijdens individuele gesprekken en workshops geniet ik van de inzichten die mensen opdoen en de stappen die daaruit voort komen. Dat het de moeite waard is om buiten je comfort-zone te gaan, staat elke keer weer als een paal boven water: that’s where the magic happens!!

Wil jij ook veranderen en groeien? En ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? 
Neem contact met mij op!

Bekijk ook eens de inspirerende TED-talk van Yubing Zhang over dit onderwerp: https://www.youtube.com/watch?v=cmN4xOGkxGo (duurt 9 minuten).

Meer van deze berichten lezen?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *